АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗДАДОХА НАГРАДИТЕ В КОНКУРСА ЗА РИСУНКА „АЗ И МОЯТ ГРАД“

 Стоян Марков връчи наградите на победителите в конкурса
20.10.2023 / 13:30

Цвят, настроение и детски усмивки изпълниха къщата-музей „Миркович“, където бяха раздадени тазгодишните награди от общоградския конкурс „Аз и моят град“. Събитието е част от програмата на Община Сливен за празника на града и се организира от Общината, в партньорство с художествена галерия „Димитър Добрович“.

„Много съм щастлив да видя толкова много млади и прекрасни таланти на едно място – всички, обединени от изкуството и любовта към родния Сливен. Вярвам, че този конкурс е само началото за всичките успехи, които ви предстоят. Община Сливен винаги ще подкрепя таланта ви. Нека светът ви бъде така пъстър и цветен като вашите прекрасни творби! Бъдете здрави и не спирайте да мечтаете и рисувате!“, каза зам. кметът Стоян Марков, който връчи наградите на победителите в конкурса.

Журито в състав Каролин Капитанова, Денислав Миевски и Адриан Аврамов, уредници в художествена галерия „Димитър Добрович”, определи победителите в петте възрастови групи.

При най-малките, в групата до 7-годишна възраст, победител стана Калоян Рачев на 6 години от ДГ „Звездица“. Второ и трето място съответно заеха 6-годишните Виктор Миниев от ДГ „Мак“ и Габриела Георгиева от ДГ „Вержин и Хаик Папазян“. Поощрителни награди получиха Пресиян Иванов, Ивиана Иванова, Иван Миевски и Велизара Динева.

В групата I-II клас поощрителна награда получи второкласникът Явор Стоянов от ОУ „Христо Ботев“. Почетното трето място зае Венелин Стефанов, 2 клас от школа по рисуване „ArtsHUB“. Първокласничката Мария Демирева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ се класира втора, а първото място беше отредено за Бориса Дамянова, първокласник в НУ „Васил Левски“.

Победител в възрастовата група III-IV клас е Елка Николова, третокласник в ОУ „Св. Паисий Хилендарски. След нея са Мария Василева на 10 години от школа „Млади виртуози“ и четвъртокласничката Николета Колева от школата по изобразителни изкуства при Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс. Поощрителна награда получи Александра Колева, 4 клас в ОУ „Елисавета Багряна“.

При V-VI клас победител е 12-годишната Александра Урумова от школа „Млади виртуози“. Второто място е за Жасмина Колева, 6 клас в СУ „Пейо Яворов“, а третото - за Дея Карастоянова, 6 клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“. Поощрения получиха Ивон Радулова, шестокласник в ОУ „Константин Константинов“ и Ванеса Динева на 11 години от ОУ „Елисавета Багряна“.

Най-добрата рисунка в конкурса за учениците от VII-VIII клас е на 13-годишната Невена Стоянова от школа „Млади виртуози“. На второ място е седмокласничката Симона Павлова от ППМГ „Добри Чинтулов“, а след нея е Савина Иванова, 7 клас, от школа по рисуване „ArtsHUB”. Поощрителни награди взеха седмокласничките Мария Илиева от ОУ „Христо Ботев“ и Нели Вълева от ОУ „Константин Константинов“.

 

Специалната награда на името на Даниела Ненчева взе 12-годишната Константина Попова от школа по рисуване „ArtsHUB“.

Наградата на художествена галерия „Димитър Добрович“ отиде при Никол Сарянович.

Конкурсът е създаден по идея на художничката Даниела Ненчева, бивш директор на художествената галерия в града. Всяка година в него се включват стотици талантливи деца на Сливен. Организаторите благодариха за активността на всички участници от училища, детски градини и школи и им пожелаха да се включат отново и през следващата година.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев