АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТВОРЕНО ПИСМО НА МАЙКЪЛ МУР ЗА УБИЙСТВАТА НА ПАЛЕСТИНЦИ И ИЗРАЕЛЦИ: СРАМ!

Майкъл Мур
18.10.2023 / 09:12

И все пак те, палестинците, сега ще бъдат унищожени като нещо по-малко от насекоми от потомците на самите хора, които са претърпели един опит за унищожение след друг в продължение на 5 784 години! Братовчеди!

ОТВОРЕНО ПИСМО

Майкъл Мур

На моите приятели и близки,

Никой никога не иска да се събуди в събота сутрин с хиляда мъртви евреи на улицата. Навсякъде.

СРАМ!

Все още не съм успял да се справя с това и все още не мога да повярвам, че това е светът, в който живея. Роден съм 8+ години след Холокоста. А сега седя и чакам масовото клане на палестинци, семитско племе, братовчеди на евреи.

Нито един палестинец не е помогнал за изграждането на Аушвиц.

Нито един палестинец не е водил испанска инквизиция.

Нито един палестинец в Ню Йорк не обърна лодка с еврейски бежанци, които се опитваха да акостират тук, за да избягат от нацистите – и нито един палестинец не ескортира тези евреи обратно до смъртта им в Германия.

И все пак те, палестинците, сега ще бъдат унищожени като нещо по-малко от насекоми от потомците на самите хора, които са претърпели един опит за унищожение след друг в продължение на 5 784 години! Братовчеди!

Спирам!

Лудостта!

Единственият ви истински враг през последните 2000 години е бил и все още е Белите "християни"!

Питайте коренните американци.

Питайте който и да е чернокож американец.

Питайте мексиканците.

Попитайте коренното население на Британската империя, виетнамците под ботуша на французите и така нататък.

И сега тази седмица хората в Газа трябва да бъдат унищожени или насилствено преместени в Синайската пустиня? Тези, които са останали, вече са с отрязана храна и питейна вода (хората могат да живеят само 4 дни без вода).

ЗАЩО?!

Палестинците не са взели вашата земя, вашата вода, вашите овощни горички. Те споделят едни и същи пророци с вас. Те ядат хумус, а вие хумус.

Никой палестинец не ви е убил, докато сте регистрирали гласоподаватели на юг.

Нито един палестинец никога не е парадирал с тики факли през Шарлотсвил, скандирайки "Евреите няма да ни заменят!".

Това бяхме ние! Защо да не ни накажат? Не.

Вместо това ни дадохте велики шедьоври на музиката, изкуството, комедията, литературата, философията, киното, медицината, науката и моралния компас, с който ни дадохте да живеем, за да помогнем за създаването на свят на любов и мир един с друг.

Сега изхвърляш компаса си? Ти трябваше да бъдеш нашата пътеводна светлина, дори и сред неописуеми ужаси.

Позволихте на фашистка банда да вземе властта, група убийци, които търсят геноцид – и единствената ни надежда да ги спрем е, че има твърде много умни граждани на Израел, които вече са го разбрали.

Те задават правилните въпроси.

Защо Нетаняху изтегли армията от границата с Газа?

В продължение на 6-18 часа не пристигна никаква помощ. Хората бяха оставени да бъдат изклани.

А сега идва новина от израелската преса, че администрацията на Нетаняху от години провежда тайни срещи с "Хамас", защото са искали да ги използват и да ги обърнат срещу палестинската власт на Западния бряг. Разделяй и владей, един от най-старите фашистки трикове в книгата.

Но израелското движение за мир е жизнено и шумно и няма нищо подобно на тях в САЩ. Когато ние, малцината от нас, се опитахме да спрем инвазията в Ирак, бяхме заклеймени и ни се противопоставиха 29 демократи в Сената на САЩ, "Ню Йорк таймс" и други "либерали", които ни нарекоха "непатриотични" за това, че не "подкрепяме войските".

Но твърде много израелци сега знаят истината за 7 октомври и те няма да си отидат.

Като банка за това клане в ход – банка, наречена Съединени американски щати – гражданите на моята страна трябва да подкрепят гласовете срещу геноцида в Израел.

Вие не побеждавате злото, като се превръщате в зло. Тези с най-голяма смелост и човечност се надигат и казват: "НЕ! Никога! Не аз!! На другите няма да сторя това, което ми е сторено."

 

Б.Р. Писмто е предоставено на Епицентър.бг от нашия постоянен автор Антон Гицов, бивш дипломат, който от 1977 до 1983 г. работи в централата на ООН в Ню Йорк. През 1989 г. е изпратен на работа като Културен аташе в посолството на България във Вашингтон. Занимава се активно с журналистика. През 2020 г. е удостоен от СБЖ с наградата „Златно перо“ за принос в съвременната журналистика.

---

Майкъл Мур е най-успешният режисьор на документални филми с остра социална и политическа сатира.

Носител на „Оскар" и „Златна палма" в Кан с документалния филм "9/11 по Фаренхайт". Анти-оръжейното му произведение „Bowling for Columbine" направи 58 милиона долара и стана световен хит. Анти-Буш творбата му „Фаренхайт 9/11" счупи всички рекорди за жанра си и донесе повече 222 милиона долара глобално.

Майкъл Мур е изпълнителен продуцент на "Планетата на хората".

https://epicenter.bg/article/Otvoreno-pismo-na-Maykal-Mur-za-ubiystvata-na-palestintsi-izraeltsi-/329619/11/0

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев