АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНАТА ЗАРАДВА МАЛЧУГАНИТЕ В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ С ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОНЦЕРТ

Koncert
17.10.2023 / 14:32

Детско веселие, много емоции и възторг предизвика организираният от Община Сливен образователен концерт днес. В навечерието на Димитровден – празника на Сливен, Общината подготви инициативата под надслов „Детска усмивка“ като подарък към малчуганите в предучилищна възраст от детските градини.

От сцената на зала „Сливен“ зам.кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова приветства всички с „Добре дошли!“. Тя благодари на директорите и учителите в детските заведения за приетата покана и изрази убеденост, че концертът ще се превърне в истински празник за децата и ще им донесе незабравимо преживяване.

„Детската усмивка за нас е всичко! Вие сте най-голямото богатство на града ни. Вярвам, че днешният концерт ще ви усмихне и ще допринесе за това да растете здрави и в безопасност. Пожелавам ви да бъдете здрави, винаги толкова вдъхновени, да се учите, винаги да търсите сила в природата, да я пазите, да живеете здравословно и да спортувате активно“, заяви още Чиликова. Тя покани на сцената водещия гост – композитора, пианист и изпълнител Росалин Наков, който бе подготвил богата музикална програма. Основно фокусът бе насочен към едни от най-важните за обществото теми – здравословното хранене при децата, активния начин на живот и безопасност на движението. Те бяха представени на децата по увлекателен начин чрез интересни истории, песни и въпроси. Малчуганите отговаряха безпогрешно на въпроси за правилата за движение, за витамините в храната, за природата. Заедно с композитора и певиците-артисти Боряна Йорданова и Христина Пипова, децата пяха, танцуваха и предизвикаха истински фурор в зала „Сливен“.

„Толкова красива зала не съм виждал! Но днес тя е многократно по-красива заради вас, деца! Вие сте богатството на нашата планета. Благодаря на Община Сливен за възможността да се срещнем!“, изрази впечатленията си Росалин Наков.

В края на концерта директорите на детските градини изразиха задоволство и благодарност към Община Сливен за жеста и вниманието към децата, които днес чрез изкуството са успели да научат още нови неща.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев