АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГОВОРИТЕЛ НА ПЕНТАГОНА: ПРАЩАМЕ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА "МНОГО ПРЕДИ" ИНВАЗИЯТА, 8 ГОДИНИ ГИ ПОДГОТВЯМЕ ЗА ТАЗИ ВОЙНА

Джон Кърби
12.05.2022 / 10:36

Във вторник в предаването "Твоят свят" по Фокс говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че администрацията на Байдън е изпратила "смъртоносна (военна) помощ" на Украйна преди началото на войната.

Джон Кърби: През целия си живот съм бил свързан с военното разузнаване. И мога да ви кажа, че то никога не е перфектно. То е пъзел и ти правиш най-доброто, което можеш, с информацията, която можеш да събереш, сглобяваш го и се опитваш да анализираш. Понякога си по-близо до целта, отколкото друг път.

Що се отнася до Украйна, Съединените щати буквално първи в света изнесоха информация за това, което Русия прави от есента насам по отношение на натрупването на сили и намеренията им да влязат в Украйна. И ние го казахме ясно и високо от трибуната тук, в Пентагона, и от целия град, както и от международните столици по света и особено в Европа. И не всички ни повярваха по онова време, но бяхме много прави за това, което Русия се готвеше да направи. И ние работихме също така усилено в периода, предшестващ тази инвазия.

Първо, администрацията на Байдън внасяше оръжия много преди инвазията. Първият милиард долара, който президентът отдели за Украйна, включваше смъртоносна (военна) помощ и беше даден преди Путин да реши да се намеси. Освен това бяхме много открити и честни по отношение на това, което виждахме да правят руснаците. И последният въпрос, който не мисля, че взимаме предвид толкова, колкото би трябвало, Нийл, е обучението и усилията, които бяха положени, за да се подготвят украинците за този вид война през последните осем години. Съединените щати, Канада, Великобритания и други съюзници наистина помогнаха за обучението на украинците в лидерство на малки (военни) части, командване и контрол, оперативно маневриране.

Източник: foxnews.com

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев