АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖЪЛТ КОД ЗА ЖЕГА В ПОЧТИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

 Фонтаните пред НДК, 30 юни 2021 г. Снимка: БГНЕС
01.07.2021 / 08:11

Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна без областите Видин, Перник и Кюстендил. Отново ще е горещо с максимални температури предимно между 32° и 37°.

Днес ще е предимно слънчево, но около обяд над Западна и Централна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. По-късно вечерта и през нощта срещу петък явленията ще обхванат и източните райони, като в Североизточна България се очаква гръмотевичните бури да са мощни, с повишена вероятност за обилни валежи и градушки.

От 8 часа сутринта до 17 часа вчера екипите на бърза помощ в София са се отзовали на 47 сигнали за хора, които се нуждаят от помощ заради топлото време, информира говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска:

„Предстоят и по-топли часове. Може би ще стане по-тежко, призивът е просто възрастните хора, хора, които са с хронични заболявания, в най-топлите часове да стоят вкъщи. Носенето на светли дрехи е задължително, както и осигуряването на вода... Доста инсулти има, дотук са 12, от които 3 на обществени места. Призоваваме хората да се погрижат за здравето си и да бъдат внимателни“.

Максимална температура от 36,2 градуса на сянка беше измерена вчера следобед в Русе с тенденция за повишение до 18 часа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев