АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ Е ГОТОВА ДА СЪДЕЙСТВА ПРИ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ВЗРИВОВЕТЕ ВЪВ ВОЕННИТЕ СКЛАДОВЕ В БЪЛГАРИЯ АКО ПОСТЪПИ СЪОТВЕТНОТО ИСКАНЕ

Мария Захарова
29.04.2021 / 19:46

Русия е готова да окаже на българските власти съдействие при разследването на взривовете във военните складове в България, ако съответното искане постъпи по линия на правоохранителните органи, заяви за БНР говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тя допълни, че Москва задължително ще отговори на обявяването за персона нон грана на помощника на руския военен аташе в София.

„Ако постъпи съответното искане до руските компетентни органи, те ще го разгледат в установения ред, съгласно действащите двустранни споразумения в тази сфера“, каза Захарова.

Русия няма да търпи отношението, което демонстрират към нея Чехия, България и балтийските републики, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Русия реагира и ще реагира. Подобни абсолютно неприемливи провокационни стъпки, и абсолютно неоснователни и недоказани, към Русия няма да останат без реакция“, добави той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев