АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕДМИ ДЕН БЪЛГАРИЯ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ВЛАСТТА

Протестът - 7 ден
15.07.2020 / 19:35

За седми пореден ден десетки хиляди българи се стичат по улиците на най-големите градове, за да протестират срещу управлението на държавата. Исканията остават същите - незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Най-многолюдно отново е присъствието в София, където хиляди демонстранти отново се събират в зоната на т. нар. Триъгълник на властта - между сградите на Министерския съвет, Президентството и Народното събрание.

Плътен полицейски кордон е подреден пред сградата на правителството. Има и полицаи с жълти жилетки с надпис "Антиконфликт".

Очаква се както и вчера протестите да продължат до късно през нощта. Все още не е ясно дали протестиращите ще направят шествие по централните софийски улици и до Орлов мост. Надеждите са, че този път няма да се стига до провокации и нови безредици.

На много централни места в столицата има засилено полицейско присъствие, след като снощи за пореден път се стигна до размирици.

И днес се очакват протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен, Дупница.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев