АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ ГОВОРИ С ПУТИН ПО ТЕЛЕФОНА, ОТИВА В МОСКВА ЗА ПАРАДА НА ПОБЕДАТА НА 9 МАЙ

Президентът на РБ Румен Радев и Президентът на РФ Владимир Путин
18.02.2020 / 20:19

По инициатива на българската страна се проведе телефонен разговор на Владимир Путин с президента на Република България Румен Радев. Това съобщава официалният сайт на Кремъл. Владимир Путин и Румен Радев обсъдиха редица актуални въпроси от двустранното сътрудничество с акцент на реализирането на проектите в енергетиката, се казва в съобщението.

Българският държавен глава потвърди участието си в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, пише още в съобщението на Кремъл.

Парада на Червения площад със сигурност ще наблюдават президентът на Франция Еманюел Макрон, на Чехия - Милош Земан, на Сърбия - Александър Вучич, държавни ръководители на Индия, Куба, Венесуела, Беларус, Армения, Таджикистан. Очаква се да дойде и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Покани са изпратени и до президента на САЩ Доналд Тръмп, на Китай - Си Дзинпин, до премиера на Великобритания Борис Джонсън, президента на Турция Реджеп Ердоган, японският премиер Шиндзо Абе и други лидери.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев