АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ОТПАДАНЕТО НА СЪКРАТЕНОТО СЛЕДСТВИЕ ДА СЕ ГЛЕДА ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО

БСП и протестиращи настояват за отпадане на съкратеното съдебно следствие / DarikNews.bg
18.09.2019 / 11:43

„Искаме бързо да се гледа нашето предложение, защото, ако то бъде прието до влизане в съда на делото по случая „Сотиря“, към него ще се приложи новият закон и няма да има съкратено производство“.

За това призова пред медиите в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Левицата инициира промени в НПК, които предвиждат отпадане на съкратеното съдебно следствие, а с това и на възможността обвиняемите да сключват споразумение, които позволяват намаляване на присъдата в случай на тежки престъпления.

Заедно с депутатите от левицата там бяха и близки на жертви на тежки криминални деяния, по които е прилагано съкратено производство. Те внесоха в парламента и подписка със същите искания, които според тях ще доведат до справедливост и възмездие при тези престъпления.

Ако законът не бъде приет, те дори заплашват и с гражданско неподчинение.

„Категорично ги подкрепяме без никакви партийно-политически алтернативи, агресия или използване на случая“, заяви Нинова. „По покана на бабата на Крисия бях в техния дом и това, което видях, никога не се забравя. Страшно важно е тази битка да я доведем докрай“, подчерта тя по отношения на случая в сливенското село Сотиря, където бе убита 7-годишната Криси.

В парламента днес бе и нейната баба, която от името на всички протестиращи призова партиите и политиците да припознаят искането им за промени в закона, за да няма вече „убийци на свобода“.

убийство престъпление съкратено производство Съд

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев