АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНСКИЯТ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ХАЙКО МААС Е НА ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

 Хайко Маас
20.05.2019 / 10:23

В рамките на двудневната визита той се срещна снощи с премиера Бойко Борисов, а днес има разговор с президента Румен Радев.

Посещението е по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, която също ще приеме Хайко Маас за разговор на „четири очи“. Захариева и Маас ще обсъдят актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз, както и въпроси, свързани с предизвикателствата пред Общността в международен план.

Преди срещата на двамата външни министри в Министерския съвет ще се проведат пленарни разговори между германската и българската делегация. Хайко Маас ще направи първа копка на новата сграда на германската дипломатическа мисия в България.

Визитата на първия дипломат на Германия днес и утре попада и в контекста на продължаващите преговори между България и "Фолксваген" за нов завод, а къде ще бъде направена инвестицията от 1, 5 милиарда евро ще е ясно наесен.

През април страната ни посети германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, който определи България като стабилизиращ фактор за региона в икономически аспект.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев