АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ПРЕЗ 2020 Г. АМ "ХЕМУС" ЩЕ СТИГНЕ ДО ПЛЕВЕН

Бойко Борисов
17.05.2019 / 13:51

През 2020 г. автомагистрала "Хемус" ще стигне до Плевен. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи първа копка на участъка от Плевен до Летница. Отсечката е част от 134-километровия участък Боаза-Русе-Велико Търново, за който държавата отдели милиард и 200 млн. лв. "Виждате, всички са ви лъгали за "Хемус", а никой не е правил сметка да я прави. Тези градове на север - Севлиево, Габрово, Плевен, чак до Дунава, ще потънат в забрава. Ето, виждате го кво е!", каза Бойко Борисов.

На въпроса какъв ефект очаква върху развитието на местната икономика, премиерът отговори: "Минимум 10 процента ще се вдигне брутният вътрешния продукт, виждате надолу по "Марица", по "Тракия" по "Струма", от инвеститори в момента няма работници. Димитровград, Хасково... събират от по 100 км надолу работници карат сутрин на работа. Защо? Защото има пътища. Така че ако нещо не се обърка, обхода на Ловеч, става добре, ама и за Плевен ще трябва".

В момента активни строителни дейности по АМ "Хемус" има в участъка от Ябланица до Боаза. Процедури и строителство текат и от участъка от Боаза до пътя Русе-Велико Търново. А след това отсъства да бъде построена и финалната отсечка от пътя Русе-Велико Търново до Белкокопитово.

"Три участъка, шест подучастъка, колегите от "Автомагистрали" са тук, има видим напредък, започнали са да слагат насипите, започват и тук с изваждане на хумоса, така че да сме живи и здрави, 2020 г. дотук ще е магистрала", каза зам.-регионалният министър Николай Нанков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев