АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ТЕНОРА КАМЕН ЧАНЕВ И ДИРЕКТОРА НА ОПЕРАТА В СТАРА ЗАГОРА

Среща /Снимка община Сливен
17.05.2019 / 13:07

Бъдещи съвместни инициативи обсъдиха на среща кметът Стефан Радев, световният тенор и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев, директорът на Държавната опера в Стара Загора Огнян Драганов и неговият заместник Славчо Николов.

„Представянето на „Аида“ в Сливен на 14 юли е добро начало за една традиция в поставянето на оперни спектакли на „Туида. В Сливен има оперна публика и глад за опера“, каза Камен Чанев. Той подчерта, че крепостта е с големи възможности и те трябва да се използват за подобни културни събития. Билетите за 14 юли са на изчерпване, очаква се публика и от чужбина, информира Чанев.

Стефан Радев заяви, че Сливен винаги е бил културен център и един от неговите приоритети като кмет е надграждане на културния календар на общината и организирането на съдържателни събития. Той приветства всяка добра инициатива, свързана с духовността, изкуството и културата на нашия край и потребностите на публиката.

Огнян Драганов изрази готовност за работа по съвместни бъдещи проекти, тъй като Сливен има възможности за изнасяне на класически представления. Драганов е режисьор на „Аида“ от Джузепе Верди, която ще се поставя на 14 юли в Сливен, а Камен Чанев е в ролята на Радамес.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев