АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД ПОЛОВИНАТА ЕВРОПЕЙЦИ ВЯРВАТ, ЧЕ ЕС МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ДО 20 ГОДИНИ

Европейски съюз
16.05.2019 / 23:14

Според изследване, поръчано от Европейския съвет по външни отношения, над половината европейци вярват, че ЕС може да се разпадне в рамките на 20 години, въпреки огромната подкрепа за общността, каквато не е регистрирана в последния четвърт век, писа „Гардиън“.

Във Франция, Германия, Италия, Холандия, Австрия, Словакия, Румъния, Гърция, Чехия и Полша, мнозинството от анкетираните смятат, че разпадането на ЕС е „реалистична възможност“ в следващите 10-20 години.

Това важи особено за Франция, където президентската партия „Република, напред!“ изостава зад евроскептичния Национален сбор на Марин льо Пен в проучванията за евроизборите след седмица.

Според изследването, поръчано от Европейския съвет по външни отношения, 58% от французите вярват, че ЕС е много вероятно или сравнително вероятно да се разпадне до 20 г. По-склонни да вярват в това са словаците – 66%.

От 14-те страни, анкетирани от „ЮГов“, представляващи над 70% от местата в Европейския парламент, единствено в Швеция, Дания и Испания делът на предвиждащите имплозия е под 50 на сто.

30 процента от допитаните смятат, че конфликт между страни от ЕС е реалистична възможност.

http://bnr.bg/

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев