АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ВЪВ ФИЛИАЛ СЛИВЕН НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА

 Филиал Сливен на Медицински университет – Варна
19.04.2019 / 15:29

Започнаха Дни на отворените врати във Филиал Сливен на Медицински университет – Варна. В рамките на инициативата посетителите могат да се запознаят с професиите на медицинската сестра и акушерката, както и с модерните условия за обучение на студенти във филиала.

Днес университетът беше посетен от заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков. Пред тях студентите нагледно представиха наученото до момента, като на специални модели показаха как се поставят инжекции и как се израждат бебета. На бъдещите акушерки Пепа Чиликова пожела да обичат професията си, тъй като тя носи живот.

„Вие сте първите, които поемате децата на родителите. Това е отговорност, която носите, за това трябва да сте отлично подготвени!“, каза заместник-кметът.

По време на дните на отворени врати, които се провеждат днес и утре на модели ще бъдат демонстрирани обработка на рана, превръзки, инжекционна техника, тазометрия на бременната, раждане, грижи за новородено и още много други. На заинтересованите ще бъде предоставена информация за условията за прием и обучение на студенти по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ в Сливен.

Филиалът използва изцяло ресурсите на Университета, като голяма част от лекционния курс е електронно базиран. Студентите имат възможност да слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със състудентите си от Университета във Варна благодарение на онлайн видео-конферентна връзка.

От Зимния семестър на учебната 2015-2016 година обучението се провежда в изцяло обновената и модерно обзаведена сграда на Филиала в Сливен. Студентите и преподавателите разполагат с шест лекционни зали с видео-конферентна връзка, учебно-практически кабинети, библиотека с издания в класически и дигитален формат, компютърни зали. Изградено е и волейболно игрище, а вътре в сградата има и салон за спорт с уреди за фитнес. В двора на университета е засаден и наследник на Стария бряст.

Филиалът в Сливен е отворен днес до 17.00 часа, а в събота от 10.00 до 13.00 часа.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев