АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАНОЛЕВ ПОДАДЕ ОСТАВКА, БОРИСОВ Я ПРИЕ

 "Къщата за гости", построена с евросредства, която се свързва с Манолев
17.04.2019 / 23:05

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. Повод е съвместно разследване на сайтовете "Бивол" и "Благоевград нюз", според което зам.-министърът е собственик на парцел, върху който е построена "къща за гости", която се използва за частна вила. За имота са отпуснати 380 хил. лв. по европейски проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, посочват двете издания. Плащането е одобрено от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) през декември 2015 г., когато Манолев е назначен за зам.-министър на туризма. Имението е половин декар, но не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм, сочи разследването.

Решението му да напусне поста дойде само няколко часа след като се разбра, че Върховната касационна прокуратура е започнала проверка на Манолев заради медийни сигнали за злоупотреби със средства на Европейския съюз.

Като мотив за решението си Манолев изтъква започналата проверка на Върховната касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев, е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично", допълва още Александър Манолев.

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев