АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ С ПРЕМИЯ ОТ 5 000 ЛЕВА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН БОЖИДАР АНДРЕЕВ

Кметът Стефан Радев награди европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев
16.04.2019 / 15:18

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в общината европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев. Той поздрави състезателя за постигнатия успех и му връчи премия от 5 000 лева.

„Много се радвам, че за периода от 3 март досега Сливен има втори европейски шампион, а именно Божидар Андреев, в един традиционен за страната ни и за Сливен спорт – вдигането на тежести. Използвам случая да му пожелая световна и олимпийска титла. Всички граждани на Сливен се гордеем с него“, коментира кметът. Той подчерта, че общината подкрепя развитието на спорта.

„Спортният клуб, в който се състезава и тренира Божидар за последните три години, е получил около 30 хиляди лева субсидия от Община Сливен. Отделно поемаме издръжката на спортната база и я предоставяме безвъзмездно на клуба. За издръжка на залата отделяме около 20 хиляди лева на година. За последните три години сумата е около 60 000 лева. Политиката, която водим за подпомагане развитието на спорта, не само продължава, а и увеличаваме парите за спорт тази година с 20 процента повече спрямо 2018-а.“, каза кметът. Той припомни, че започна реконструкция на зала „Асеновец“, която от години не е ремонтирана. Предвиждат се ремонтни дейности и на други спортни зали.

„Опитваме се да създаваме условия и да подпомагаме нашите спортисти. Най-важното е, че имаме още един европейски шампион и да пожелаем световни и олимпийски титли“, каза Стефан Радев.

От своя страна Божидар Андреев благодари за наградата и сподели, че продължава да тренира в Сливен. „Подготвям се за световното първенство в Тайланд. Тренирам всеки ден, защото само с тренировки се става шампион“, каза той.

Божидар завоюва шампионската титла в категория до 73 килограма при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести в Грузия.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев