АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАШИ УЧЕНИ ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ НА КИТАЙСКО ИЗЛОЖЕНИЕ НА КУЛТУРНИТЕ ИНДУСТРИИ

Проф. Николай Ненов
08.04.2019 / 12:13

По покана на Китайския културен център в София проф. Николай Ненов ще бъде сред официалните гости на Четвърто китайско изложение на културните и творческите индустрии, 12-14 април 2019 г. в гр. Нинбо в Китай. За българските участници в изложението е определен щанд с площ от 336 кв.м.

Заедно с доц. Ангел Янков, директор на Регионален етнографски музей - Пловдив, ще покажат изложбата "От Виена и Константинопол. Етнография на града".

Основен партньор на китайския културен център е Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО - София, който ще представи две свои изложби. Заедно с директора на Регионалния център - д-р Ирена Тодорова, Николай Ненов ще участва и на тристранен форум, посветен на развитието и постиженията на културните и творчески индустрии.

Изложението е под патронажа на Министерство на културата и туризма на Китайска Народна Република (КНР), а организатори са Общината на град Нинбо и Държавната асоциация за промотиране на културата на провинция Джъдзян.

Основната му цел е в инициативата "Един пояс, един път" и рамката 16+1 да създаде необходимите условия за развитието и сътрудничеството в областта на културата и културната индустрия между Китай и държавите от Централна и Източна Европа.

През последните три години изложението привлича над 715 хиляди посетители и над 3500 участници.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев