АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ДАВА ДВЕ МЕСТА НА СДС В ЕВРОЛИСТАТА

Среща между ГЕРБ и СДС
20.03.2019 / 18:41

Двете партии - ГЕРБ и СДС, обединяват силите си за евроизборите още на първата среща. Целта на обединението е ЕНП да има най-висок резултат на европейските избори.

Това стана ясно след среща между ГЕРБ и СДС рано тази сутрин в централата на ГЕРБ.

Премиерът Бойко Борисов коментира след срещата между ГЕРБ и СДС, че с Румен Христов имат дългогодишно познанство. Форматът ЕНП е изключително важен за ГЕРБ, защото това са европейски избори и колкото и да се опитват да ги превръщат в местни и международни тук залогът е голям за Европа.

Нормално е да си сътрудничат най-старата (дясна - б.р.) партия заедно с партията (ГЕРБ), която е нанесла най-много поражения на БСП, каза още Борисов.

Поне двама души в листата ще има от СДС, категоричен беше премиерът.

"На този принцип сме се спрели, надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото то ще е в полза на българските граждани".

Всичките български евродепутати работиха заедно, когато ставаше въпрос за пакета "Мобилност", а темите не са приключили, затова партиите трябва да са консолидирани.

Борисов се надява, че представителите и на двете партии са убедени в успеха (си на предстоящия евровот - б.р.).

Наш евродепутат ще бъде със сигурност в групата на ЕНП, заяви председателят а СДС Румен Христов пред журналисти след пресконференцията в централата на ГЕРБ.

Сделка няма и всичко е било прозрачно, обясни той и допълни: "Искаме десницата да има по-голямо представителство в ЕНП".

Христов смята, че десницата трябва да излезе от землянките и да води ясна и открита политика. Снощи е приключило партньорството с обединение "Демократична България".

Въпрос на избор е да бъдат подновени преговорите с ДБ. Тук, според Христов, става дума за евроизбори, "няма да избираме министър-председател", коментира той. Все още имената в листата от страната на СДС не са ясни.

Предстои разговор с Движение България на гражданите, както и с председателя на ЕНП.

Румен Христов заяви, че по отношение на европейската политика нямат разминавания, няма да има загуба на десни гласове, както и че за СДС да е с най-голямата партия член на ЕНП е нещо нормално и логично.

Предстоят и други срещи между двете партии.

До четвъртък всички детайли ще бъдат обсъдени и ще се представи евролистата.

Припомняме, снощи от обединение "Демократична България" заявиха, че след като от СДС са избрали ГЕРБ, се обезсмислило партньорството на десните.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев