АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОМИСИЯТА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА ОТНЕ НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ОТ БИЗНЕСМЕН

 Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
18.03.2019 / 14:04

С влязло в сила решение на Софийският апелативен съд (САС) по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от бизнесмена Р.Ч. и актрисата И.М. се отнема имущество на обща стойност 547 507 лв., съобщиха от комисията.

Бизнесменът е осъден да заплати на комисията 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

През 2013 г. той беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция.

С решението на Софийския апелативен съд от Ч. и М. се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем.

Изчисленията на инспекторите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, които са потвърдени от съда обаче показват, че през целия проверяван 10-годишен период Ч. и М., с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев