АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ЩЕ УЧАСТВА В VIII ЕВРОПЕЙСКА СРЕЩА НА ВИСОКО РАВНИЩЕ НА РЕГИОНИТЕ И ГРАДОВЕТЕ В БУКУРЕЩ

Стефан Радев
14.03.2019 / 13:13

Кметът на Сливен Стефан Радев ще участва в VIII Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Букурещ, която се провежда на 14 и 15 март. Двудневният форум събира около 500 европейски, национални, местни и регионални лидери от всички държави - членки на ЕС. Стефан Радев е член на Комитета на регионите. Срещата е част от събития, съпътстващи румънското председателство на Съвета на Евросъюза.

Събитието се провежда веднъж на две години и е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите. Темите, които се очаква да бъдат обсъдени са: Засилване на европейската демокрация; Териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС; Какви уроци научихме от Брекзит; Изграждане на ЕС отдолу нагоре с нашите региони и градове; Социално сближаване и интеграция в регионите и градовете.

Осмата Европейска среща на върха на регионите и градовете ще се проведе под мотото „(За) Нова Европа“ и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското европредседателство. Очаква се да бъде приета и декларация за бъдещето на Европа, както и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев