АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАВНОТО МЮФТИЙСТВО ПЕЧЕЛЕЛО НАД 30 МЛН. ЛВ. ГОДИШНО

Главното мюфтийство
11.03.2019 / 18:36

Главното мюфтийство има 4 700 имота, от които генерира годишен приход над 30 милиона лева от наеми и ренти. Това заяви пред bTV Николай Панков, който беше началник на кабинета на председателя на Висшия мюсюлмански съвет по времето на Недим Генджев. Коментарът на Панков дойде във връзка със силния обществен спор около опрощаването на дълговете на мюфтийството, които възлизат на над 8 милиона лева.

Според Панков по-голяма част от имотите се използват от активисти на ДПС. Парите се взимали на ръка.

"Ако НАП си върши работата и прати агенти под прикритие вместо да ги праща на круизни кораби и в читалища, ще разберат как стоят нещата", отсече Панков.

По думите на събеседника с проектозакона, който мина на първо четене в пленарна зала с подкрепата на депутатите на ГЕРБ и ДПС, уж се опрощават дълговете на всички вероизповедания, но всъщност целта била да се опростят само пари, които мюфтийството дължи на държавата. По този начин се облагодетелства само един човек и една институция, обясни Панков.

Той каза и че главният мюфтия е бил агент на Държавна сигурност с името "Андрей".

Бил свързан и с групировката "Мюсюлмански братя".

Мустафа Хаджи отказа да коментира приходите на Мюфтийството от имоти и намекна за отделянето на Косово.

Според Панков самата философия на законопроекта за вероизповеданията е сбъркана. Не било възможно религиозният мир да зависи от спазването на законите. Коментарът му дойде по повод обяснената от управляващите цел на законопроекта, а именно да се спре финансирането на религии от чужбина.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев