АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДАНЪЧНИ ПРОВЕРЯВАТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА МАРЕШКИ

Веселин Марешки
28.02.2019 / 09:29

Тече ревизия на бизнеса с горива на лидера на „Воля” Веселин Марешки. Това съобщи вчера директорът на Националната агенция за приходите Галя Димитрова след мащабна среща на полицаи, данъчни и митничари за борбата със сивия сектор в тази сфера.

От думите ѝ стана ясно, че на този етап не са открити конкретни нарушения. В отговор на въпрос дали има нещо нередно в агресивната ценова политика на веригата, тя отговори, че има търговски механизми, които позволяват горивата да се купуват по-евтино на едро.

Общо в момента се проверяват 16 обекта, като обаче, въпреки вчерашната заявка на премиера Бойко Борисов, днес не бяха оповестени нито имената на бензиностанциите и данъчните складове, нито констатирани нарушения по сигнала на петролната и газова асоциация.

„Явно има напрежение в бранша. Получаваме различни сигнали”, призна вътрешният министър Младен Маринов.

Началникът на междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата Петър Чергов посочи, че на срещата с участието на областни МВР шефове, началници на сектор „Икономическа полиция”, служители на ГДБОП и митниците, се е обсъждало създаването на национална карта на обектите, в които се извършва разпространение на горива.

„Въпреки задължението на търговците за подаване на информация към НАП и митниците, се оказа, че има такива, които успяват да заобикалят правилата”, отбеляза той.

Пред медиите представителите на полицейските и контролни органи изнесоха голямо количество информация за миналогодишната си дейност – 13 спецоперации на територията на цялата страна, 141 проверени обекта, 247 установени нарушения, 3 досъдебни производства, 955 000 литра неотчетено, но продадено гориво, други 724 000 литра конфискувано.

Източник: бТВ

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев