АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВМРО НОМИНИРА ПЕТЪР МОСКОВ, НФСБ ПОИСКА ПРОМЕНИ, А "АТАКА" НАПУСНА СЪВЕТА

Стабилни "Обиденени патриоти"
26.02.2019 / 18:13

Представителите на "Атака" - депутатите Десислав Чуколов и Николай Александров, напуснаха Коалиционния съвет на "Обединени патриоти". Мотивът за действията им е, че тема на заседанието били "битовизми", а не предстоящото явяване на евровота.От думите на Чуколов стана ясно, че по време на разговорите ВМРО предложили бившия здравен министър Петър Москов като една от номинациите в патриотичната листа.

Колегите от НФСБ предложиха на Коалиционния съвет промени в ръководството на ПГ на "Обединени патриоти" и от "Атака" си тръгнаха. Това пък каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с проведеното заседание на Коалиционния съвет на "Обединени патриоти".

Към днешна дата председател на ПГ на ПФ е Волен Сидеров. След връщането на Валери Симеонов от НФСБ в парламента отношенията в ПГ се обтегнаха, въпреки че бившият вицепремиер декларира, че няма амбиции за лидерски пост.

Разумният вариант е партиите от коалиция "Обединени патриоти" да се явим заедно на евроизборите, смята Красимир Каракачанов.

"Всичко останало честно казано не го разбирам. В края на краищата - три партии. Всеки има някакво различно мнение", обясни лидерът на ВМРО.

Попитан има ли пределен срок за решение на малката коалиция, Каракачанов заяви, че срокът е определен от ЦИК. "Ако няма да стигнем до споразумение, ние ще се регистрираме за участие в евроизборите", допълни Каракачанов. По думите му хората, които са подкрепили на изборите "Обединени патриоти" искат да има диалог между трите партии. В "Обединени патриоти" няма откровеност, честност и почтеност и това разяжда вътрешните отношения - това призна лидерът на НФСБ Валери Симеонов по-рано днес пред телевизия Европа.

Бившият вицепремиер посочи, че по никакъв начин няма да позволи някой да поставя ултиматуми какво да се прави.

"При коалиция от три независими партии всяка трябва да зачита мнението на другите и може да си позволи да си прави предложения, но в никакъв случай не трябва да ги поставя под условия. Мисля, че резултатът от този Коалиционен съвет е предопределен, защото вече виждам по билбордове в София образа на Ангел Джамбазки, което ясно говори, че приказките на Каракачанов, че най-добрият вариант е да се явяват трите партии заедно всъщност са мимикрия, зад която се крие евентуално самостоятелно явяване на ВМРО. Няма откровеност, честност и почтеност в нашите отношения. Това разяжда вече вътрешните отношения, доверието и т.н.", коментира още Симеонов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев