АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

7 МЕСЕЦА ОТСРОЧКА ЗА НОВИТЕ КАСОВИ АПАРАТИ

Владислав Горанов
26.02.2019 / 15:23

Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще бъдат променени за част от търговците до септември. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса. През следващите седем месеца ще се намерят отговорите, които притесняват бизнеса, свързани с наредбата за касови апарати, каза Владислав Горанов

Отлагането с повече от седем месеца на по-сложната част от имплементацията на наредбата ще разреши напрежението между приходната администрация и бизнеса. Сигурен съм, че в следващите седмици ще намерим отговори, които стоят и притесняват бизнеса, каза министърът на финансите Владислав Горанов след срещата с представители на Българската стопанска камара /БСК/.

Срещата се проведе в Министерски съвет на премиера Бойко Борисов. Финансовият министър припомни, че на 19 февруари е анонсирал, че сроковете за прилагането на наредбата ще бъдат променени за част от търговците - тези, които използват системи за управление на продажбите. Срокът там ще се измести за 30 септември.

Владислав Горанов бе категоричен, че в реалното отчитане на всички обороти в икономиката трябва да намери място и партньорството между държавата и бизнеса. По думите му това става чрез плащане на данъците. Горанов обясни, че е имал много ползотворен диалог с представителите на БСК, с които са се разбрали по какъв начин ще продължи работата по окончателното изпълнение на наредбата в различните й фази. Според него голяма част от оборотите се крият, като това е философията на изменението от лятото на наредбата.

(БТА)

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев