АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖАЛБАТА, БЛОКИРАЩА "ТУРСКИ ПОТОК" ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, Е ОТТЕГЛЕНА

Газопровод
25.02.2019 / 21:01

Свързаната с Христо Ковачки фирма "Атоменергоремонт" е оттеглила жалбата си срещу обществената поръчка за изграждането на газопровода от турската до сръбската граница, известен като "Турски поток". По него "Газпром" планира да доставя суровината за Европа. Оттеглянето се вижда в регистъра на комисията.Това се случва няколко дни преди визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България.

Търгът за 2.8 млрд. лв. бе обявен от държавната компания "Булгартрансгаз" на 21 декември, като срокът за приемане на оферти изтичаше на 15 февруари. Заради жалбата, подадена 3 дни преди крайния срок, поръчителят обяви, че спира поръчката.

Сега от регистъра на антимонополния орган става ясно, че на 21 февруари дружеството, което по принцип се занимава основно с ремонт и поддръжка на ядрено оборудване и често печели поръчки на АЕЦ "Козлодуй", само е оттеглило жалбата си, съобщава "Капитал". Мотиви за оттеглянето не са посочени. Сега поръчката може да бъде възобновена с нов краен срок за получаването на оферти.

В началото на февруари министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че правителството има готовност да въведе своята част от газопровода "Турски поток" до сръбската граница към началото на 2020 г.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев