АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФРАНЦИЯ НА ГРАНИЦАТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ВЗРИВ

13-ият протест на "жълтите жилетки"
12.02.2019 / 23:31

Разбира се, не става дума за буквалното значение на думата „взрив“, но сегашната ситуация в Париж се е нагорещила до предел. Народът проявява жестокост в отговор на действията на полицията, в резултат от това се случват кървави сблъсъци. Демонстрантите разбиват всичко, което им попада по пътя. И това е 13-ият манифест на "жълтите жилетки", който събра повече от 50 хиляди активисти.

Всъщност вече трети месец гражданите на Франция се опитват да донесат до Макрон, че неговата политика не намира подкрепа в редиците на обществеността. Въпреки това, френският лидер запълни целия си Twitter с размишления за ситуацията във Венецуела. Такъв подход към вътрешните проблеми на държавата още повече подгрява обществената бомба.

В резултат на това Франция днес мина на втори план на игрите под килима. Това се дължи на падналия авторитет на френския президент, който с неспособността си да угаси вътрешните огнища на революцията, разгневи западните си съюзници.

В резултат на това Париж вече не е далеч от Каракас. Въпреки това, Макрон сочи с пръст Мадуро, но не забелязва, че зад гърба му го чака евентуално сваляне.

Намирайки се в трудно положение, френският президент продължава да подкрепя революцията във Венецуела. На този етап обаче от това наистина нищо не излиза, но Макрон има всички шансове да получи „огледален ефект“. В крайна сметка, бездействието му вече подкопава отвътре французите, които искат решения на проблемите на вътрешната политика, а не да гледат напъните на пасивния Емануел.

Превод: М.Желязкова

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев