АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: БОЛНИЦИ В МОЕ УПРАВЛЕНИЕ НЯМА ДА ЗАКРИЯ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на Сдружението на общинските болници
07.02.2019 / 12:27

Правителството ще търси финансови възможности да дотира общинските болници, на които парите не достигат. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с представители на Сдружението на общинските болници. Борисов заяви, че по време на неговото управление няма да бъдат закривани болници:

“Болници в мое управление няма да закрия, парите за здраве се увеличават всяка година, затова искам решение. Не приемам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и помагат, да се чувстват без подкрепа, изоставени и забравени“.

Поводът за срещата са финансовите проблеми на общинските болници и недостатъчните възнаграждения за труда на медицинските специалисти. В разговора участваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и управителят на Здравната каса Дечо Дечев. Премиерът Борисов разпореди на здравното министерство да започне анализи на финансовото състояние на всяка една от общинските болници в страната. До утре здравното министерство трябва да изготви предложение с конкретни решения на проблемите. От Сдружението на общинските болници заявиха, че също ще представят анализ на състоянието на лечебните заведения.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев