АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ООН НЯМА ДА ВЗЕМА СТРАНА ПО КРИЗАТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА

Антонио Гутериш
06.02.2019 / 09:51

Организацията на обединените нации няма да се присъедини към никоя страна в дискусиите, свързани с политическата криза във Венецуела, заяви генералният секретар Антонио Гутериш, предава Anadolu Agency, цитирана от "Фокус".

"Имаше цяла поредица инициативи от няколко групи страни. Секретариатът на ООН реши да не участва в нито една от тези групи, за да запази доверие към нашето предложение за посредничество…, за да имаме възможност по тяхна молба да помогнем да се намери решение на кризата", изтъкна Гутериш.

Когато лидерът на опозицията Хуан Гуайдо обяви, че е временен президент, а правителството на президента Николас Мадуро е незаконно, страните по света се разделиха в подкрепа на двете личности.

САЩ, Канада и повечето европейски страни бързо признаха Гуайдо.

Междувременно Мексико и Уругвай подкрепиха законно избрания президент Мадуро. Двете страни планират конференция за стартиране на диалог между венецуелците. Международната конференция е планирана да се проведе в столицата на Уругвай, Монтевидео, където се очаква да присъстват 10 държави и международни организации.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев