АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНАНИЕВ НА СРЕКА С МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОТ БОЛНИЦАТА В КОЗЛОДУЙ И С МАЙКИ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ ИНИЦИАТИВАТА "СИСТЕМАТА НИ УБИВА"

Кирил Ананиев
04.02.2019 / 09:27

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще се срещне с протестиращите медицински сестри от общинската болница в Козлодуй. Медиците недоволстват от ниското заплащане и проблемите с този тип лечебни заведения.

Според протестиращите медицински сестри от Козлодуйската болница, причината за ниското заплащане в общинските лечебни заведения е в начина на финансирането им. Силвия Оприцова каза: "Едно цяло съсловие мизерства и бедства и вдига вече повече от 10 години здравеопазването в страната. За да се разплатят сметките, за да се покрият здравно неосигурените пациенти, за да не е на много загуба болницата, на нас ни се дава минимумът, който може да се осигури от това, което се предлага, а истината е, че в сумата на клиничните пътеки стойността на труда - нашият, на лекарите, не е остойностен. Това се трупа с години и това се надяваме да обясним: как стоят реално нещата, защото всички общински болници са на това положение. Това не е само болницата в Козлодуй".

Министър Кирил Ананиев ще се срещне следобед и с майки на деца с увреждания от Инициативата "Системата ни убива". Той ще обяви резултатите от действието на новата наредба за медицинската експертиза през първите 6 месеца от влизането ѝ в сила.

Преди седмица, на среща с майките при премиера Бойко Борисов, министър Ананиев обяви, че са установени нарушения в системата на ТЕЛК и обеща да ги обяви публично на 4-ти февруари, заедно с мерки за решаването им.

Проверката на здравното министерство започна след множество сигнали за нередности в ТЕЛК. Това бяха и част от мотивите за протести на майките на деца с увреждания миналата година.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев