АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ВЛЕЗЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек
30.01.2019 / 16:38

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек влезе в сградата на Министерството на културата на столичния булевард "Ал. Стамболийски" малко преди 14 ч, съобщават "Канал 3" и БГНЕС. Началникът на спецпрокурорите бе придружаван от двама мъже - прокурор и разследващ. Те ще изземат всички необходими документи по случая с изграждането и ремонта на Ларгото, за което по-рано стана ясно от разследване на Елена Йончева. Депутатът от БСП изнесе скандални записи, уличаващи министъра на културата Боил Банов в умишлени действия, чрез които да бъде опростена неустойка от 700 хил. лв. на изпълнителя на ремонтите.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че още днес Специализираната прокуратура ще изземе цялата документация, „която е относима към казуса към изграждането и евентуалните ремонтни дейности по Ларгото".

Арнаудова каза още: "Ще започнат още днес разпити на хора, които имат отношение към случая, които са запознати с фактите по изграждането на този обект, както и с последващите действия на самото министерството, представени от Йончева като опрощаване на неустойка в размер на 700 000 лв."

Говорителят на главния прокурор поясни, че ако записът дойде при тях - в прокуратурата, ще бъде направена експертиза. И обясни защо се налага това: "По правило тези записи биха могли да се използват като годно доказателствено средство, но тъй като не са създадени в условията на СРС, начинът, по който ние бихме могли да го приобщим като доказателството, е назначаване на експертиза.”

Арнаудова посочи, че тази експертиза първо ще установи какви са думите, които са били използвани и от кого в случай, че има сравнителен материал на глас. „Тоест тази експертиза ще установи и съдържанието и авторството на направените изявления в рамките на този разговор”, поясни още говорителят на главният прокурор.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев