АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН С ИДЕЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА КАРТА НА ПОДЗЕМНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ГРАДА

Среща
30.01.2019 / 16:07

Община Сливен предлага проект за изграждане на специализирана карта на подземната инфраструктура на града. По този повод кметът Стефан Радев днес свика среща с представители на всички експлоатационни дружества, работещи на територията на Сливен.

Целта на този проект е общото сътрудничество за създаване на специализирани карти на подземните мрежи и съоръжения, като цялата информация да се въведе на едно място. В перспектива това ще облекчи гражданите и предприятията в евентуално тяхно проектиране, строителство или поддръжка.

„Надявам се да създадем успешен модел за обща работа, от който пример да почерпят и останалите общини“, изтъкна Стефан Радев.

До края на следващата седмица предстои създаването на работна група, която да изготви плана за работа. В него ще участват представители на общината и партньорите от „Водоснабдяване и канализация-Сливен“ ООД, ЕВН България, „Електроразпределение Юг“ ЕАД, „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД, Регион Юг, „Топлофикация-Сливен“ ЕАД, „ГАЗТРЕЙД Сливен“ ЕООД, със съдействието на Служба по геодезия, картография и кадастър – Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев