АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАКОНЪТ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ЖИЛИЩНИЯ ФОНД ВЛИЗА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ В НС

Народно събрание
30.01.2019 / 10:15

Законът за преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година влиза на първо четене в Народното събрание. Дебатите са в дневния ред за тази седмица.

Законопроектът определя 22 януари 2021 година за основна дата, към която ще се отнасят събраните по време на преброяването данни.

Периодът за подготовката и провеждането на преброяването е съобразен с подготовката и провеждането на два изборни процеса през 2021 година за народни представители и за президент и вицепрезидент.

Преброяването ще се проведе в периода от 22 януари до 15 февруари на 2021 година. В Законопроекта е посочена изрично информацията, която ще се събира от населението, домакинствата, сградите и жилищата.

Освен тази информация, която е задължителна, съгласно европейското законодателство за национални цели ще се събира и допълнителна информация, за етнокултурни характеристики и здравен статус, а по отношение на жилищата и сградите - за енергийна ефективност.

Законопроектът предвижда приемане на програма и за преброяване, която ще бъде внесена за разглеждане от МС в тримесечен срок

В програмата на депутатите влиза и второ четене на промените в Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор. А целта според вносителите е да се осигури по-добра защита на интересите на държавата и общините чрез прилагане на международно признат модел за вътрешен контрол.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев