АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ГОДИНА НА ИЛЮЗОРНА СТАБИЛНОСТ И НАРАСТВАНЕ НА БЕЗЗАКОНИЕТО

Президентът Румен Радев
28.01.2019 / 11:19

Година на илюзорна стабилност, нарастване на беззаконието и ерозия на демократичните завоевания - така президентът Румен Радев определи изминалата година по време на пресконференцията на държавния глава и вицепрезидента Илияна Йотова по повод втората годишнина от встъпването им в длъжност, съобщава БТА.

„Формирам Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти“, съобщи президентът. Съветът ще трябва да разработи и предложи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната, каза Радев. Съставът на Съвета ще бъде обявен идните дни.

Президентската институция често бе последната бариера пред лобисткото законодателство и безотговорни политически действия, каза Радев.

През 2018 г. продължих активно да отстоявам българските позиции по европейския и световен дневен ред, посочи той.

Президентът отчете 19 събития извън пределите на България, както и че 12 държавни глави са посетили страната ни по негова покана.

Държавният глава изрази съжаление, че се е оказал лош пророк във връзка с буксуващата модернизация на българската армия, която не се е осъществила и през изминалата година. „Последните действия на управляващите окончателно опорочиха модернизацията на българската армия“, заяви Радев, цитиран от БГНЕС.

„На срещата на върха на НАТО поставих приоритетите на България свързани с колективната сигурност и процеса на модернизация на българската армия. На конференцията в Катовице защитих работните места в българския въгледобив. С посещението си в Москва възстанових политическия диалог на най-високо равнище, който беше прекъснат“, изброи още президентът Радев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев