АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ОПРЕДЕЛИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА РЕПРЕСИЯ ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТКАТА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА

Корнелия Нинова
25.01.2019 / 11:39

Като политическа репресия срещу журналистката Елена Йончева определи лидерът на БСП Корнелия Нинова повдигнатите обвинения за пране на пари от КТБ.

В декларация от парламентарната трибуна Корнелия Нинова поясни, че от днес БСП привлича и международна подкрепа, като изпраща писма с информация до посолствата на Европейския съюз, Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите и "Репортери без граници".

„През 2014 година беше обявен фалитът на КТБ. През 2017г. Иван Гешев обяви, че в модела КТБ са разкрити връзки на политици, получавали нерегламентирано пари по нареждане на Цветан Василев в брой“, припомни лидерът на БСП и допълни, че е написала писмо с искане имената на полиците да бъдат обявен публично.

„Нито един политик не е обявен публично, за това пък беше повдигнато обвинение на Елена Йончева. Питаме се защо сега, след 5 години“, попита Корнелия Нинова.

"Елена нито веднъж не е викана, не е разпитвана, не й е дадено право да обясни, да представи документи и доказателства. За 5 години никой около разследването КТБ не е чувал за името на Елена Йончева и естествено стои въпросът защо сега и на нея се случва това. Защото това е политически процес, а не наказателен. Защото това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев