АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ – СЛИВЕН ОБЯВЯВА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН, СЧИТАНО ОТ 23 ЯНУАРИ 2019 ГОДИНА

Грипна епидемия
22.01.2019 / 18:03

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания в обл. Сливен Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен, считано от 23 януари 2019 г.

С оглед прекъсване на епидемичния процес и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип са разпоредени противоепидемични мерки на ръководителите на лечебни и социални заведения и кметовете по общини, част от които са:

Преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения

Преустановяване на консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации

Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца не се приемат и не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Спиране провеждането на масовите мероприятия

Регионална здравна инспекция – Сливен предложи на Регионално управление на образованието – Сливен прекратяване на учебните занятия в училищата на обл. Сливен за периода 23-27.01.2019 г.

Препоръки към населението:

При наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение.

Болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към избран от тях лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев