АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УЧЕНИЦИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ ГОСТУВАХА НА ЗАМЕСТНИК КМЕТА ПЕПА ЧИЛИКОВА

Ученици от ОУ „Братя Миладинови“ посетиха днес заместник кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова / Снимка Община Сливен
21.01.2019 / 18:08

Ученици от ОУ „Братя Миладинови“ посетиха днес заместник кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. Повод за срещата беше проект, с който децата участват в Националния конкурс „Ученици в действие“. Той е озаглавен „Остани с мен“, и е свързан с адаптацията на съучениците им със специални образователни потребности. Те са се насочили към пясъчната терапия като метод на въздействие, тъй като чрез нея учащите се по-лесно и достъпно могат да преодолеят своите трудности, и да опознават света по забавен и емоционален начин. Децата споделиха още, че планират организирането на благотворителен търг, на който да предложат, изработени от тях пясъчни картини, и със събраните средства да бъде закупена професионална маса за пясъчна терапия.

В срещата участваха училищният психолог Рая Попова и педагогическият съветник Мария Зашева.

Заместник кметът Пепа Чиликова поздрави децата за идеята, и уважи техния ентусиазъм. В края на разговора тя им пожела здраве и успехи, и обеща съдействие в предприетото от тях начинание.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев