АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВИ УЧЕНИЦИТЕ, КЛАСИРАЛИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА В ТАЙЛАНД ПРЕЗ 2019 ГОДИНА

Награди/Снимка Община Сливен
21.01.2019 / 17:57

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината ученици от сливенски училища, класирали се за участие в Тайландската международна олимпиадата по математика - TIMO 2019. Финалът ще се проведе през месец април тази година на остров Пукет, Тайланд.

„Радвам се, че сте разбрали още от сега силата и стойността на образованието. Математиката е една от дисциплините, които ще Ви открие много възможности, и ще Ви помогне успешно да реализирате своя потенциал. Всяка една, решена от Вас задача, Ви обогатява, и ще Ви помогне да постигнете мечтите си“, заяви по време на срещата си с децата кметът Стефан Радев. Той пожела на малките математици много здраве, успехи, и да не спират да надграждат и прилагат наученото до момента.

От своя страна директорът на Детски комплекс – Сливен Георги Иванов изрази радостта си от факта, че доброто взаимодействие между директорите на училищата, учителите по математика и математическите школи в Детския комплекс дават отлични резултати. По този начин и град Сливен се представя достойно в престижни международни състезания.

8 деца от Сливен са представили достойно себе си и своето училище със завоювани медали от провелата се в края на ноември в град Стара Загора квалификация за TIMO 2019. С бронзов медал е била отличена Ния Парушева, а сребърни медала са получили Христиана Халачева, Марияна Софиева, Преслава Добрева и Християна Василева. Със златни медали са били отличени Петър Халачев, Раян Камаринчев и Денис Сираков. Те получиха своите грамоти и медали от кмета Радев, който им подари календар на Общината и цветен албум с едни от най-емблематичните места на Сливенския край.

На срещата присъстваха зам. кметът Пепа Чиликова, директори на училища, учителите по математика на отличените деца и техните родители.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев