АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА ОБЩИНАТА ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ЩЕ БЪДАТ СОЦИАЛНИТЕ ПРОЕКТИ

Брифинг
16.01.2019 / 17:06

„Един от основните акценти в работата ни през тази година по отношение на инвестициите ще бъдат социалните проекти“. Това заяви по време на днешния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев. Той добави, че в началото на месец януари 2019 г. Общината е сключила договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата ще бъдат отпуснати за изграждането на два центъра за лица с психични разстройства и лица с умствена изостаналост. Те ще се намират в близост до Дом за стари хора – Сливен и ще разполагат с капацитет до 15 местa.

Друг социален проект, който Общината започва е Проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът предвижда изграждането на два нови социални центъра. Единият ще бъде Център за обществена подкрепа, с капацитет до 60 потребителя месечно. Другият ще бъде Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, с капацитет до 30 потребителя месечно. Те ще се намират в сградата на бившето Начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“. Строителните дейности по обекта ще стартират в петък с първа копка на сградата на бившето учебно заведение.

По време на брифинга стана ясно, че скоро предстои да бъде завършено новото защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания в кв. „Комлука“, изградено с подкрепата на Посолството на САЩ в София.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев