АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ В ЕП НЕ ПРИЕ ВАЖНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ИСКАНИЯ ПО ПАКЕТА "МОБИЛНОСТ"

Европейски съюз
10.01.2019 / 13:44

Комисията по транспорт в Европейския парламент (ЕП) не прие важните за България искания, свързани с международните превози, съобщи БНТ. Стотици български превозвачи протестират в Брюксел срещу плана "Макрон", който според тях въвежда двойни стандарти, застрашаващи транспортния бизнес у нас.

Важните за България гласувания в Комисията по транспор на Европарламента приключиха. Не беше прието искането шофьорите да могат да ползват седмичната си почивка в кабините в камионите си, когато на местата за почивка няма благоприятни условия. Ако това предложение бъде прието и от ЕП, българските шофьори ще трябва да спят в хотели или на специално пригодени за това места.

Другото важно нещо, свързано с пакета "Мобилност", е камионите заедно с водачите да се връщат на всеки четири седмици в страната на регистрация. Това беше искане, за което България настояваше да не се приема, но то бе одобрено от транспортната комисия на ЕП.

Има много въпросителни около текстовете, които днес бяха гласувани, защото не е ясно дали ще бъдат гласувани и в пленарна зала. Чисто процедурни неясноти, които ще бъдат изяснени в рамките на днешния ден. По-късно има заседание на т. нар Координационен съвет, където ще заседават представители на различните политически партии, за да решат какво ще бъде бъдещето, чисто процесуално за пакета "Мобилност", съобщава още БНТ от Брюксел.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев