АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИСКА ОСТАВКИ НА МИНИСТРИ ЗАРАДИ ХАОСА С ВИНЕТКИТЕ

Корнелия Нинова
05.01.2019 / 12:53

Лидерът на БСП поиска оставки на министри заради проблема с електронните винетки в страната. Според нея оповестените днес наказания на чиновници от Пътната агенция не са достатъчни и трябва да се понесе политическа отговорност за неработещата система, съобщава БНР.

Тази сутрин правителствената пресслужба съобщи, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъдат отстранени от постовете им двама ръководители от АПИ и един от съветниците на регионалния министър заради недобрата организация при подготовката и въвеждането електронната винетка.

„Системата е в пълен хаос. Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора. Унищожена е и правовата държава, и държавността изобщо. Борисов се подиграва с народа с изказванията, които прави напоследък. За неговото правителство отново няма отговорност“, каза Нинова.

Тя разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на тол системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ.

„Не ги виждаме никъде да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят“, подчерта лидерът на левицата.

Според нея преминаването от хартиен на електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. „И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва“, добави още Нинова.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев