АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СОЦИАЛНАТА КОМИСИЯ ОДОБРИ КОНСЕНСУСНИТЕ ТЕКСТОВЕ В ЗАКОНА ЗА ЛИЧНАТА ПОМОЩ

Заседание на социалната комисия  в НС
30.11.2018 / 13:17

Депутатите от социалната комисия в парламента одобриха окончателните текстове в законопроекта за личната помощ, които гарантират финансирането на личните асистенти за хората с увреждания през 2019-та година.

Формулировката на текстовете беше договорена вчера на среща между протестиращите майки, омбудсмана Мая Манолова и председателите на бюджетната и социалната комисия Менда Стоянова и Хасан Адемов.

Днес майки от "Системата ни убива" обявиха, че остават в палатковия лагер пред парламента поне до следващата сряда, когато ще бъде гласуването на второ четене на законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания.

По време на днешното заседание на социалната комисия от ГЕРБ обявиха, че оттеглят текста, който предвижда социалният министър да оглави бъдещия Съвет за интеграция на хората с увреждания.

С преработените текстове законопроектът за личната помощ гарантира финансов ресурс за личните асистенти на хората с най-тежките увреждания, стана ясно след гласуването им от депутатите в социалната комисия.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев