АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТЪТ НА КМЕТОВЕТЕ СЕ ОТМЕНЯ, БОРИСОВ ГИ ПОКАНИ НА СРЕЩА

Протестът на представители на Националното сдружение на кметове на кметства на 10.10.2018 г.
09.11.2018 / 16:55

Насроченият за утре в София протест на кметовете на малки населени места се отменя. Те са поканени от премиера Бойко Борисов на среща в понеделник, за да обсъдят исканията им.

Кметовете настояват всяко населено място да има самостоятелен бюджет, а общинските кметова да са задължени със закон да ги спазват.

Председателят на Националното сдружение на кметовете на кметства Румен Стоянов обясни: "Държавата си дава парите на общините, но не я интересува от там надолу какво се случва и дерибеите - големите кметове, избирателно наливат там, където те пожелаят, без да има никакви санкции, без да има абсолютно никакво право малкият кмет да си потърси правата и средствата. Има доста населени места в България, които нямат една стотинка през целият мандат, нищо вложено там и просто страда населението".

Преди месец кметовете излязоха на улицата, за да поискат законодателни промени, с които да им се гарантира получаването на дължимите парични средства от големите общини. Тогава те също разказаха, че общинските съвети гласуват бюджетите им, но пари постъпват рядко и по малко. Затова са принудени да плащат за всичко с лични средства.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев