АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Корнелия Нинова представи алтернативния бюджет на БСП за 2019 година
05.11.2018 / 13:10

БСП отново поиска оставката на правителството и предсрочни избори. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова предупреди, че във вторник депутатите няма да се регистрират в началото на пленарното заседание.

Според програмата на парламента утре народните представители трябва да обсъждат на първо четене законопроектите за бюджет на НЗОК, на ДОО и на Държавния бюджет за 2019 г.

В петък депутатите също не работиха заради липса на кворум. Още миналата седмица БСП и ДПС декларираха, че няма да се регистрират, докато няма оставки в правителството. Вчера и от партия "Воля" дадоха заявка, че вече няма да помагат на управляващите в осигуряването на кворум.

Днес Корнелия Нинова за пореден път настоя за оставка на правителството и предсрочни избори. Тя отказа да се ангажира с прогноза кога биха могли да се случат те, но допълни, че с всеки изминал ден е все по-видно колко наложителни са.

По повод скандала и арестите в Агенцията за българите в чужбина, Нинова подчерта, че това ни е отдалечило от Шенген. "Такъв тежък удар пред Европа не сме имали, коментира лидерът на БСП и допълни, че "Няма да видим Шенген, върнаха ни десетки години назад. Докато Борисов разхождаше премиери на други държави по границата с Турция, за да показва как с оградата ние пазим европейската граница от нелегални имигранти, през цялото време легално, през държавните институции, са се осигурявали паспорти на хора, които нямат право да бъдат български и следователно европейски граждани." Тя настоя да се види кои хора са получили български паспорти без да имат право на тях и веднага да им бъдат отнети.

БСП представя днес свой алтернативен бюджет, който се заканват да изпълнят, когато дойдат на власт.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев