АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

СЕДМИЦА НА БАЩАТА ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС

Родители
05.11.2018 / 10:51

Правим Седмица на бащата, за да отворим пространство, в което бащите да имат възможност да прекарат качествено време с децата си и със семейството си. Това каза в предаването „Преди всички“ изпълнителният директор на Асоциация „Родители“ Яна Алексиева. Седмицата на бащата започва от днес. Тя се организира за шеста поредна година и е част от националната кампания „Да бъдеш баща“, която подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на децата.

„Иска ми се да създаваме пространства, в които семейството да може да прекара време заедно, да го прекара по един качествен начин, по един спокоен начин, да се сети, че това да имаш семейство, е изключително важно. Трябва да отделим нужното внимание на семейството, защото виждаме, че семейството често подлежи на насилие, проблеми, неподкрепа“, коментира Алексиева. Тя цитира изследване, според което на мъжете не им липсва желание да прекарват време с децата си. По думите й, на мъжете им тежат стереотипите.

Тази година седмицата е посветена на балансираното хранене, каза Яна Алексиева и добави: „Предизвикваме бащите да сготвят и да си направят един хубав празник в училище или в детската градина, но с храна, сготвена от таткото“.

В Спортна база София ще има безплатни занимания по плуване, волейбол, баскетбол и други.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев