АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

МИГРАЦИЯТА НЕ Е ЧОВЕШКО ПРАВО, ЗАЯВИ УНГАРСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР

Външният министър на Унгария Петер Сиярто
16.10.2018 / 17:02

Миграцията не е човешко право и хората нямат фундаменталното право да пресичат границите незаконно или да избират произволно страната, в която да се заселят. Това заяви външният министър на Унгария Петер Сиярто пред журналисти по време на посещението си в Люксембург за срещата във формат „Европейски съюз – Източно партньорство“.

Сиярто потвърди и категоричното решение на страната си да не приема Пакта за бежанците на ООН.

"Миграционните правила на ООН за миграцията не могат да бъдат приети, тъй като са заплаха за света и противоречат на европейските интереси", посочи унгарският министър на външните работи. По думите му и други държави ще се присъединят към позицията на Унгария до края на годината.

„Обръщам внимание на това, че когато Европейският съюз взема решения по отношение на миграцията – какви са ангажиментите му, какви стъпки трябва да се предприемат, винаги трябва да се съобрази в международното право. А международното право пояснява, че миграцията не човешко право.“

По време на срещата в Люксембург унгарският външен министър призова Европейския съюз да спре финансирането за неправителствени организации, които подкопават суверенитета на съседни държави като Египет и Израел или за страни, които генерират незаконната миграция. Според информация на Юроактив, Петер Сиярто е поставил въпроса за контрола върху организациите, които получават европейско финансиране.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев