АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОРИРА 14 МЛН. ЕВРО СЛЕД СИГНАЛ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ НА СТРОИТЕЛНА ФИРМА

Сотир Цацаров
08.10.2018 / 17:18

Прокуратурата запорира 14 млн. евро на фирми около „Джи Пи груп”. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, който е на работно среща с криминалистите в Русе във връзка с убийството на Виктория Маринова.

Сигналът за злоупотребите на строителната фирма „Джи Пи груп” беше подаден до прокуратурата от вицепремиера Томислав Дончев и сайта „Биволъ” заради съмнения за злоупотреби с евросредства. Проверката обаче е прераснала в досъдебно производство и налагане на запор върху крупната сума по Закона за мерките срещу изпирането на пари, каза Цацаров.

„Това, което мога да кажа, е, че проверката е прераснала в досъдебно производство. По отношение на нея и в рамките на нея със съдействието на ДАНС са извършени и действия по реда на закона за мерките срещу изпиране на пари, които са довели и до запор на изключително крупна сума пари и блокиране. По сигнала се работи изключително интензивно. Първоначално проверката бе възложена на ДАНС. Първоначалните проверовъчни действия на ДАНС дадоха съответен резултат. Те продължават, тъй като обемът е голям и обхваща всички физически и юридически лица, независимо дали те са търговци или са сдружение с идеална цел, които фигурираха в този сигнал“, обясни главният прокурор.

„В рамките на този сигнал е извършен съответен анализ, подадена е оперативна информация от ДАНС, в резултат на което Софийска градска прокуратура е упражнила правата си по закона за правомощията си и по закона за мерките срещу изпиране на пари. Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро“, допълни Цацаров.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев