АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

КРАЙНОДЯСНАТА ПАРТИЯ "АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ" - ВТОРА СИЛА В ДЪРЖАВАТА

 "Алтернатива за Германия"
21.09.2018 / 14:30

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" е втора сила в държавата, показва ново социологическо проучване, цитирано от ДПА. Партията ще получи 18% подкрепа, ако изборите за Бундестаг се провеждат в неделя, което я прави втората най-силна партия след консервативния блок на канцлера Ангела Меркел.

Според сондажа на Deutschlandtrend, разпространен от германската телевизия ARD, Социалдемократическата партия заема трето място със 17% подкрепа.

Християндемократите и Християнсоциалният съюз биха получили 28% - най-ниският резултат от 1997 г., когато Deutschlandtrend започва да провежда проучвания.

9% от германците в проучването отбелязват, че биха гласували за Свободната демократическа партия, докато Левицата и Зелените са подкрепяни съответно от 10% и 15%.

Общо коалиционното правителство на консерваторите и социалдемократите събира 45%, което означава, че не е възможно да получат мнозинство.

В сравнение с предишното проучване на Deutschlandtrend на 6 септември консерваторите и социалдемократите губят по 1%, а "Алтернатива за Германия" увеличава подкрепата си с 2%. Зелените и свободните демократи отчитат ръст на поддръжниците с 1%. За Левицата няма промяна.

Популярността на консерваторите е засегната през последните седмици заради безредиците в Кемниц, включително ксенофобските протести след смъртта на германец, който се смята, че е убит от бежанци. Случаят доведе до отстраняването на шефа на вътрешното разузнаване Ханс-Георг Маасен.

Ханс-Георг Маасен, вече бивш директор на BfV, понесе жестоки критики след интервю за вестник по-рано този месец, на което постави под въпрос автентичността на видеоматериали, на които крайнодесни екстремисти гонят мигранти. Те поискаха от властите повече сигурност за града след убийството на местен

Поддръжниците на всички други партии критикуват настоящото ръководство на вътрешното министерство. Но Зеехофер има значителна подкрепа сред поддръжниците на "Алтернатива за Германия". Проучването показва, че 61% от тях са зад него предимно заради твърдата позиция по казуса с миграцията.

В проучването, проведено от понеделник до сряда, са участвали 1 035 души.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев