АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

НОМИНИРАНИЯТ ЗА МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА АЛЕКСАНДЪР МАНОЛЕВ СЕ ОТТЕГЛЯ

Александър Манолев
13.09.2018 / 20:47

ГЕРБ и Обединени патриоти трябва да намерят нова кандидатура за министър на транспорта. Предложеният от премиера Бойко Борисов за поста, настоящ зам.- министър на икономиката Александър Манолев отказа номинацията.

Той обяви това с мотива, че срещу него се води, цитирам, "координирана атака от една определена група".

Това той съобщи на нарочна пресконференция, че ще помоли министър-председателя Бойко Борисов да оттегли кандидатурата му.

„Причината за това е координираната атака, която се провежда срещу мен от една определена група. От момента, в който номинацията ми бе обявена, със скалъпени твърдения и без никакви доказателства се опитват явно да блокират работата ми в Министерство на транспорта. По този начин се атакува не само мен като кандидатура, но и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината, а напротив има доказателства точно в обратната посока – те обаче явно не са от интерес. /.../ Явно някой се притеснява от реформите, от политиката, която бих провеждал в Министерството на транспорта. Не мога да допусна да ме вкарат в обяснителен режим, още по-малко ГЕРБ и премиера“.

Манолев съобщи още, че ще се срещне с адвокати и ще предприеме контрадействия, за да защити името си.

Манолев все още не знае дали ще остане на заемания досега пост като заместник-министър.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев