АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

УВОЛНЕНИЕ И НАКАЗАНИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ЗАРАДИ ПУСНАТИТЕ БЕЗ ПРОВЕРКА ПЪТНИЦИ ОТ ЛИВАН

Летище София
13.09.2018 / 14:05

За уволнение и наказания след случая на пуснати без проверка пътници от Ливан на Летище София съобщиха от столичния аеропорт. По случая от 3 септември 2018 г., при който на Летище София бе допуснато смесване на пътници от „трета страна“ с вече проверени такива, е направена проверка. С оглед на констатираните факти и обстоятелства е уволнен един служител от дирекция „Сигурност“ на Летище София, а супервайзори и началници на отдели са наказани с предупреждение за уволнение, забележка и понижение в длъжност, съобщиха от летището, цитирани от БГНЕС.

Пътници от Ливан са влезли в ЕС без проверка на Летище София миналата седмица, се разбра вчера. Полетът от Ливан бил транзитен, затова пътниците не трябвало да минават граничен контрол. Въпреки това обаче проверка трябвало да бъде извършена от служба „Сигурност” на Летище София. На борда имало 40 души, които продължавали пътуването си към други европейски дестинации. От летището обясниха, че просто е допуснато смесване на пътниците, пристигащи от „трета страна“ с вече проверени заминаващи пътници.

От аеропорта допълниха, че веднага след констатиране на пропуска са били взети необходимите мерки, гарантиращи общите стандарти за сигурност и недопускане на пробив в сигурността. В крайна сметка 30 от пасажерите били установени и проверени, другите 10 заминали за следващия си полет, без да бъдат намерени.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев