АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

АКАД. ЮЛИАН РЕВАЛСКИ: КОСТАДИН ГАНЕВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КАНДИДАТУРА ЗА И.Д. ДИРЕКТОР НА НИМХ ДО МОМЕНТА

Юлиан Ревалски
13.09.2018 / 13:57

"До момента член-кореспондент Костадин Ганев е единствената кандидатура за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ". Това заяви в предаването „12+3“ акад. Юлиан Ревалски, председател на БАН.

„Очаквахме кандидатури от страна на НИМХ – БАН чрез неговия представител в Управителния съвет, но такива не постъпиха. Засега е постъпила една единствена кандидатура, която е от УС и която е на член-кореспондент Костадин Ганев за временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ. Той е специалист в областта на физика на атмосферата. Има доста съвместни разработки с колеги от НИМХ и познава работата му. Той е и с много сериозен административен опит“.

Най-естествените предложения са тези, които идват от страна на Института и са одобрени от тяхното Общо събрание, подчерта акад. Ревалски и добави обаче, че досега се предлага само кандидатурата на освободения директор, която за УС е неприемливо решение.

„Второто нещо, което решихме, е, че декларираме готовност да разгледаме кандидатури, които са предложени от Общото събрание на учените на НИМХ-БАН, различни от тази на освободения директор и които ще постъпят до понеделник на обяд. Ще се съберем на ново извънредно заседание в понеделник, за да разгледаме тези кандидатури. Ако такива кандидатури не се получат до тогава, тогава председателят на БАН трябва да назначи член-кореспондент Ганев за временно изпълняващ длъжността“, коментира председателят на Академията.

Акад. Ревалски отбеляза и друго решение: „Декларираме, че ще съдействаме, съгласно правомощията, за осигуряване на нормална дейност на НИМХ-БАН, до излизането на Института от структурата на БАН“.

Председателят на БАН изрази надежда всички страни да подходят спокойно към създалия се проблем.

"Ние сме не по-малко заинтересовани този процес на излизане на Института от структурата на БАН да протече възможно най-бързо, за да можем да си гледаме и другите дейности. Наближава формиране на бюджет скоро. В наш интерес е също този процес да е бърз и гладък, без спънки", коментира акад. Юлиан Ревалски.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев